Velkommen til Mette Kvistbo Bjerrum

Indsættelse: 2. påskedag, 5. april 2021

Læs pressemeddelelser fra SN.DK

"Ikke plads på altertavlen"

"Stewardesse, lærer og nu Vigs nye præst er kommet for at blive"

Provst Karin Bundgaard Nielsen giver hånd efter grundig afspritning af hænder

Vig Kirke

Midt i foråret kom der sne

Mette Kvistbo Bjerrum

Fra venstre: Michael Nissen, Mette Kvistbo Bjerrum, Karin bundgaard Nielsen, Ann Skov Sørensen, Jens Kirk og Karin Wandall

Sang med mundbind på

Mette skriver i sin hilsen til menigheden:

”Mit navn er Mette Kvistbo Bjerrum. Jeg er 48 år gammel og uddannet teolog fra Københavns Universitet i januar 2020. Efter pastoralseminariet, blev jeg ordineret i Helsingør Domkirke og ansat som konstitueret sognepræst i Mørdrup Kirke i Espergærde.

Det er med stor glæde og forventning, at jeg påbegynder mit virke som sognepræst i Vig. Jeg ser frem til at blive en del af det fællesskab og den lokale forankring, der kendetegner kirkens virke her.

Til stillingen som sognepræst i Vig er der knyttet en særlig forpligtelse i forbindelse med initiativet “Kirken i sommerlandet”, der er et nyt tiltag, som skal medvirke til at åbne nye veje for kirkelivet i Odsherred Provsti.

Det bliver interessant, og jeg glæder mig til at stifte nærmere bekendtskab med det skønne Odsherred, der har haft og stadig har en stærk tiltræknings-kraft på mange.

Privat bor jeg, indtil præstegården er færdigrenoveret, i København sammen med min mand, Poul Erik, der arbejder som flyveleder i Kastrup Lufthavn. Sammen har vi to store børn, Rasmus der studerer, og Emma der blev student i 2020 og som nu har sabbatår.

Selv har jeg en del forskelligartet erfaring med i bagagen. Jeg har f.eks. fløjet som stewardesse, boet i Paris et par år med min familie, taget en lærer-uddannelse og arbejdet som naturfagslærer i Københavns Kommune.

Min interesse for teologien blev for alvor vakt i 2010, hvor jeg begyndte at læse teologi på “Åbent Universitet”, mens jeg passede mit arbejde som folkeskolelærer. Efterhånden måtte jeg dog sande, at teologien havde fået et sådant tag i mig, og at det var noget, jeg bare var nødt til at beskæftige mig mere med. Til sidst tog jeg springet, sagde mit job op og begyndte at læse på fuld tid. Det har jeg ikke et sekund fortrudt.

Studiet har været enormt spændende, udfordrende og utroligt berigende, og præsteembedet er noget af det mest meningsfulde, jeg kan forestille mig.
Jeg glæder mig rigtig meget til at skulle være sognepræst i Vig og ser frem til at hilse på jer alle!”